Elke keer dat in Brussel kom hetzelfde liedje. “Jong, ik moet hier écht veel vaker eens een avond komen hé!”. Om dan weer een half jaar in Gent te zitten bivakkeren.


Donderdag weer van ’t zelfde.
Een avondje Brussel is zalig, niet alleen omdat we dan onze vrienden Jonathan en Tom nog eens zien (op wiens trouw Nicky & ik elkaar leerden kennen, dat is gemakkelijk voor als je niet meer weet hoe lang je weer precies samen bent met je lief) maar ook omdat er in Brussel nog zooooveel toffe cafeetjes en restaurantjes zitten die ik niet ken! Dat zal wel niet het geval zijn maar soms heb ik het gevoel dat er in Gent zo weinig meer te ontdekken valt.
Brussel heeft ook een veel groter aanbod aan exotische keukens. Vietnamees, Ethiopisch, Koreaans, Cubaans, Portugees,… Places that tickle my inner globetrotter. 

Resto du jour werd Kokob:  een Ethiopisch restaurant. Nicky en ik waren eerder al eens bij Le Toukoul geweest en we hadden daar ei zo na ons bord afgelikt. Ik leerde trouwens onlangs iemand kennen die naar Ethiopië op reis geweest is en daar zo lyrisch over was, dat ik nu redelijk geïntrigeerd ben door dat land. Ze hebben bijvoorbeeld een compleet eigen schrift (het Ge’ez) dat alleen in Ethiopië gebruikt wordt.

 Het concept was hetzelfde als bij Le Toukoul – en als bij elke Ethiopiër,  I presume: je bestelt verschillende gerechten die allemaal op een grote plateau in het midden van de tafel uitgeschept worden. Echte share food dus. Aan bestek doen ze niet. Je schept hapjes op met stukjes ijera, een soort zurige pannenkoekjes die opgerold in een mandje bij de gerechten geserveerd worden. Vuile vingertjes gegarandeerd, maar zo lekker! Wij kozen een selectie vegetarische gerechten (linzen met komijn, pikante quorn, gekruide erwtenmeelpasta, aubergine met courgettes,…) en ook nog iets met kip en lam, om zoveel mogelijk te kunnen proeven. Mij doet het een beetje aan Indisch eten denken, met al die kruiden en potjes.
Het is er gewoon ook gezellig zitten en de bediening was echt su-pervriendelijk. Aanradertje!

Vooraf hadden we afgesproken in BrewDog, een café dat deel uitmaakt van een Schotse keten biercafés, en dat sinds september pal aan het Centraal Station ligt. Een zeer New Yorkse vibe (heb ik mij laten zeggen, om dat zeker te weten trek ik in mei naar New York :)), een mooie selectie craft beers en voor de niet-drinkers is er Fritz Cola en finger food. Pendelaars zullen dit café wel kennen, het is moeilijk om ernaast te kijken, maar voor mij was het dus nieuw!

  
 Ik heb intussen een hele lijst met adresjes in Brussel die ik eens wil uittesten, een avond is te kort!

Jong, ik moet écht vaker naar Brussel gaan.