Ik zal het maar ineens toegeven: ik bezit, op een rood handbagagetrolleytje na, geen enkele reisvalies. Ten eerste heb ik geen plaats om die op te bergen -tenzij misschien als originele koffietafel- en ten tweede kan ik altijd wel een valies lenen van mijn ouders of broer, die over de jaren heen een mooie collectie hebben aangelegd.  Geen valies dus, wel een backpack. Een rugzak is toch dikwijls handiger als je echt meerdere weken rondtrekt. Ik bedoel: ik zie me nog niet met een grote reiskoffer op een Indonesisch brommertje klimmen. Je gooit dat ook niet zomaar aan boord van een trein of boot, om maar iets te zeggen. Een backpack dus, die helaas na 9 jaar trouwe dienst onlangs de geest gegeven heeft. Spijtig genoeg is het model uit productie is en ben ik momenteel naarstig op zoek naar een ander model dat ik me (ik zit met vrij ernstige scoliose & torsie van de ruggengraat) niet met rugpijn opzadelt. Want dat kan je op reis missen als…euh…tandpijn?

Ok, dus we hebben: 1 handbagagetrolley en 1 kapotte backpack.
Zoals jullie weten trekken we er dikwijls ook een weekendje op uit en daar knelde de laatste tijd het schoentje. Ik begon het een beetje gênant te vinden om ergens toe te komen met mijn gerief in zo’n rood-blauw geruite plastieken tas gepropt – you know, zo’n tas waarmee Afrikaanse families altijd op luchthavens komen aanzetten. Ik bedoel: classy is anders. En of ik het nu wil of niet: ik ben nu een thirty-something vrouw! Tijd om wat meer in stijl te weekend-trippen. Tijd voor wat meer Angelina, en wat minder Bag Lady.

Om maar te zeggen dat ik er wel oren naar had toen Duifhuizen koffers en tassen me een reistas liet uitzoeken om te reviewen.
HUZZAH, eindelijk een deftige weekendtas!

Nu moet je wel weten dat ‘Kies maar wat je leuk vindt’  één van de moeilijkste opdrachten is die je mij kan geven, ongeacht de context. Of het nu over een reisbestemming gaat, wat ik ga eten, welke kleur sokken ik vandaag ga aandoen… Dat was dus in dit geval niet anders. En ik kende Duifhuizen niet, maar hun webshop is zeerrrr uitgebreid en dat maakte het kiezen natuurlijk niet makkelijker. #firstworldproblems

Hoewel ik heel duidelijk op zoek was naar een weekendtas, heb ik toch ook even getwijfeld om toch voor zo’n Samsonite-valies met 4 wieltjes te gaan waarmee je pirouettes kan draaien, of OOH MOOIE LAPTOPTAS! Of toch een eigen Eastpak op wieltjes?

Meerdere avonden en een kleine driehonderd browsertabbladen later viel mijn keuze uiteindelijk op deze mooie Chesterfield weekendtas:

Chesterfield weekendtas van Duifhuizen koffers en tassen webshop

Een dag later had ik ‘m al in huis, vlotjes dus. Op de site lijkt de tas eerder camelkleurig, maar hij bestaat uit een mooie kleur cognac leer. Ideaal, want dat vind ik vele mooier :-) Dit weekend gin ik er voor het eerst mee op stap, bestemming Condroz. Qua grootte was mijn initiële vrees ongegrond: er pasten probleemloos wandelschoenen en teenslippers in (we zijn optimistisch!), kleren voor 2 dagen, toiletgerief, bedlinnen, keukenhanddoek en een rol aluminiumpapier. Er was zelfs nog plaats over voor wat gezelschapsspelletjes. En doordat de rits helemaal tot beneden opengaat, kan je er eens ter plaatse makkelijk je pyjama uithalen, want die heb je natuurlijk helemaal onderaan gestoken. 
De tas staat op 4 minipootjes, dus als je ze op de grond zet, raakt de onderkant niet vuil of beschadigd. (Met m’n backpack dierf ik al eens in het rond gooien, maar op zo’n deftige leren tas ga ik toch zuiniger zijn :-) )


Het enige minpuntje tot nu toe, is dat de schouderriem zelfs op z’n kortst te lang is voor mij. Al ligt dat waarschijnlijk volledig aan mij en mijn bijzonder kort rompje :p

Ik ben alleszins heel content met mijn nieuwe aanwinst én met het feit dat ik niet meer met een assortiment plastieken tassen moet toekomen bij m’n schoonmama voor een weekendje Blankenberge.

Move along, Angelina!

Waarmee verplaatsen jullie zich op reis? Good old backpack, of toch een flashy valiesje? Gooi het in de comments!

PS: de titel van dit bericht is ontleend aan het gedicht ‘Bericht aan de reizigers’ van Paul van Nijlen.

PS 2: Dit is de eerste keer dat ik een product uittest. Dit wil ik enkel doen met producten waarvan ik denk dat het ook voor jullie interessant kan zijn, en dan nog zeer met mate. Mijn mening is dan ook de mijne. Als het mij niet aanstaat, schrijf ik nog liever niets. Just so you know 😉