Weer een paar dagen verder, en dit keer ben ik op mn eentje. De laatste dag van onze roadtrip belandden we in het dorpje Murwillumbah (vooral die h op het einde fascineerde ons :), na eerst een nogal eenzijdig gesprek te hebben gevoerd met de dorpsgek van het al even kleine dorpje Murumbimby. Het hostel, een mooi gerestaureerd kapiteinshuis stond genesteld op de oever van de Tweedrivier en met een mooi zicht op de bergen in de verte. Zeer idyllisch en perfect voor een laatste avond. We konden niet weerstaan aan de old school cinema in het dorp, die helaas maar 1 film draaide die avond, namelijk New Moon (tja, kijk). Steile rijen klapstoeltjes, een tiental ventilatoren aan het plafond, vooraan een paar rijen zitzakken en zowaar een pizzaservice! Jaja, cinema Regent in Murwillumbah fungeert op vrijdag en zaterdagavond tevens als pizzarestaurant :) Dan komt er om de 5 minuten iemand de zaal binnen met een bord pizza, en moet die pizza in het donker naar de juiste persoon geraken, zeer interessante manier van werken! Na afloop raakten we aan de praat met enkele lokale madammen die ons prompt uitnodigden voor een drankje. Helaas was Hugo echt wel toe aan wat nachtrust na onze snorkelbeurt eerder die dag (op enkele meters van zeeschildpadden gezwommen!)

Volgende en laatste stop was Brisbane, een stad die ik pas na de derde dag leerde apprecieren. Eerste indruk was nogal clean en steriel, maar na wat zoeken blijken er toch ook een heleboel gezellige straatjes, parkjes en cafeetjes te zijn. Een paar uurtjes op de luchthaven doorgebracht, en daar stond ik dan op mijn alleentje. Toch weer even aanpassen want het is zoveel geestiger met twee, eigenlijk. Gelukkig kwam ik in het hostel in Brisbane enkele Duitse meisjes tegen die we eerder ook al gezien hadden, en kon ik met hen mee op verkenningstocht door het subtropische Brisbane. Warm en plakkerig dat het hier is! En overal zitten hier felgekleurde lorrikeets in de bomen, het blijft telkens verbazen, al die verschillende diersoorten.

Momenteel zit ik in Maroochydore, een dorp waar niemand ooit van de Greyhoundbus afstapt volgens de chauffeur (want ja, ik verplaats me nu met de bus ipv met onze coole van :( ). Tja! Nochtans is het hier zeer rustig en aangenaam, met jet strand en een rivier om in te zwemmen op wandelafstand en een zalig relaxt hostel-cum-zwembad. De meeste mensen die hier verblijven werken op een lycheefarm als fruitplukkers en sommige zitten hier al 4 maanden, wat mij nu ook wat overdreven lijkt. Plezante sfeer dus want die mensen kennen mekaar al een tijdje en gelukkig nemen ze nieuwelingen graag in de groep op. Vandaag dus nog wat kletsen bij het zwembad,  misschien een toertje maken op de rivier met de kajak, en later op de dag reis ik door naar Hervery Bay, waar mijn Fraser Island-avontuur zal starten (met een jeep en 5 onbekenden op het grootste zandeiland ter wereld! Kan niet slecht zijn he)