De kerstshow was echt tenenkrullend slecht :) Zangers met glitterige peignoirs en Saturday Night Fever-moves met sunthesizers en achtergrondkoortjes die van ‘lalala’ doen…Im talking RaiUno anno 1990 here. Gelukkig hadden we een glaasje champagne bij de hand en waren we veel te opgetogen dat we in het -overigens binnenin nogal lelijke- Opera House zaten, om ons echt te ergeren aan de muzakversies van ‘Rudolph the rednosed reindeer’ en ‘Frosty the snowman’. Echt gieren van het lachen hebben we gedaan, zo genant was het! Wie heeft er in godsnaam ooit gedacht ‘Hey, laat ik eens een kerstshow ineenboksen om in een van de beroemdste operahuizen van de wereld op te voeren!’ en heeft er dan dat van gemaakt? Haha. Enfin, tijdens de pauze zijn we er dus vantussen geknepen, nog drie kwartier van dat gekweel was echt teveel geweest. In de plaats hebben we ons met Hugos mp3speler op de trappen naar het Opera House gezet en onze eigen opera gezongen 😀 Zeerrrr stemmig!

De namiddag hebben we op het schiereiland Manly doorgebracht, na een prachtige half uur durende ferrytocht. Zeer mooie stranden en kustwandelingen ginder, al kwamen we tijd tekort omdat we besloten hadden om eens uit te slapen. We zagen mensen surfen en zeekajakken, sprongen het kristalheldere water in (koud!), wandelden langs de kliffen en zagen vleermuizen boven onze hoofden cirkelen. En vandaag gingen we onze campervan ophalen, spannenddddd! Onze eerste rit beperkte zich tot een tochtje naar het tankstation en de supermarkt en dat op zich was al een fameuze uitdaging. Hugo reed want ik had –very conveniently– teenslippers aan en dat is illegaal, nietwaar. Pogingen om de richtingaanwijzer (waw, op dat woord heb ik lang moeten peinzen, nen pinker dus he) aan te zetten resulteerden in een heleboel gezwiep en gezwaai van ruitenwissers en andere dingen die we niet hadden willen activeren, bij bochten naar links eindigden we meer op het rechter- dan op het linkerrijvak, kortom: dat belooft voor de volgende drie weken! De van (we moeten die nog dopen he) terug bij het depot geparkeerd want hier in het centrum kost dat stukken van mensen, en nog een nachtje bijgeboekt in het hostel. Want al zijn we hier al 3 dagen, we hebben echt nog bijna niets van de stad gezien.

Kerstavond vanavond, een beetje een surreele bedoening. Iedereen loopt rond met kerstmutsen en teenslippers (ideale combinatie vind ik zelf), en bij gebrek aan een echte open haard en cadeautjes met de familie-avond, gingen we ergens iets eten aan de haven, dan naar The Informant kijken in de cinema, een boek kopen in de boekenwinkel die dus blijkbaar op kerstavond open is tot middernacht, en dan Trivial Pursuit spelen in het hostel. Ne mens moet er iets mee doen he :) Onze geplande kerst-bbq viel een beetje in het water, we waaiden zowat van het dak.  Hopelijk morgen dus, want er ligt een lekker stukje vlees in onze frigo te wachten!