Ondanks de sneeuw is Hugo op het voorziene uur geland in Sydney! Zalig om ineens een reisgenootje van good old Belgium bij me te hebben. We hebben dus onze intrek genomen in een hostel die amper 6 weken open is en tis eraan te zien: alles state of the art en voorzien op de moderne backpacker :) Maar het best van al is de locatie: als we de deur van onze kamer op het derde verdiep opendoen, hebben we een prachtig zicht op het Sydney Opera House! Ik ken niet veel plekken waar je voor 25euro per nacht zo’n uitzicht krijgt. Chance dat er nog plaats is, want voorzienig als ik ben, ben ik gisteren pas naar een slaapplaats te zoeken. Deze hostel is zo nieuw dta hij nog in geen enkele reisgids staat, vandaar waarschijnlijk dat we er nog bij konden. Hugo was lichtelijk gejetlagd maar toch hebben we de hele dag rondgeslenterd, voornamelijk rond de haven. Dat zicht op het Opera House en op de Harbour Bridge raak je gewoon niet beu. We hebben ook de hele Botanical Gardens verkend, waarvan je overal datzelfde schitterende uitzicht op het Opera House had. Ik weet niet wat het is, maar dat gebouw heeft echt iets magisch. Misschien omdat het zo’n landmark is dat iedereen automatisch associeert met Australie,  of misschien omdat ik twee jaar geleden, toen ik tussen het thesissen door een rotvervelend jobke had bij Archipel, stiekem de hele tijd naar een postkaart met het Opera House erop zat te staren. En nu ben ik er zelf!!! Wihoew!

Daar hebben we ons letterlijk de hele nemiddag mee beziggehouden, maar dat park is dan ook net iets anders dan het Zuidpark bijvoorbeeld. De bomen hangen vol met reusachtige vleermuizen die een dutje hangen te doen (maar groot! Echt zeer Batman!), wat verder zitten papegaaien denneappels uiteen te halen op het gras, of loop je ineens tegen een koffieboom aan (ik zweer het, die boom rook gewoon echt naar koffie!)… Het mankeert ons alleen nog aan kangoeroes en koala’s, ale :)  Toen we dan toch aan het Opera House waren, hebben we maar ineens tickets gekocht voor de enige voorstelling die er momenteel speelt, een soort rock&roll Christmas Songs show, ben eens benieuwd hoe vreselijk tacky dat zal zijn, haha!

Net een bbq’tje gehad op het dakterras van het hostel (met kangoeroeburgers! echt!), en morgen gaan we Sydney wat grondiger verkennen. Met onze kerstmutsen, want natuurlijk hebben we die gekocht. Ik moet en zal een foto van mezelf met kerstmuts voor het Opera House hebben! 😀

claire kerstmuts