Ik kan het haast zelf niet geloven en deed daarnet spontaan een vreugdedansje op de metro, maar het is dus echt waar: ik ben in Australie!!! Sta mij toe:

whiiiihiiiii!

Goed, het ging ietsje stroever dan verwacht, want door mist in Londen (hangt er niet altijd mist in Londen?) had mijn 1e vlucht 2u vertraging en miste ik dus het vliegtuig  naar Melbourne. Ik kon het door het raam zien staan, maar de check-in was afgesloten. Het zou kunnen dat enkele profanities mij toen ontsnapt zijn. Algauw echter zag ik er de lol van in van met een 400-tal andere gedupeerden in de rij te staan schuiven om een herboeking te krijgen. Dolle pret, mensen! Enfin, na 2.5u (I kid you not) was het aan mij en kreeg ik gelukkig een plaatsje toegewezen op de avondvlucht, dus 9u later dan de oorspronkelijke vlucht. Ik zeg gelukkig, omdat er mensen waren die 2 dagen op een vrije plek moesten wachten, of de hele nacht stand-by staan op de luchthaven.  Maar kijk, na enkele uurtjes ronddweilen op Heatrow (uren waarin ze er blijkbaar niet in slaagden om mijn rugzak op het juiste vliegtuig te zetten) en nieuwe vriendjes maken, kon ik vertrekken. Van daar ging het naar Dubai, en dan naar Singapore, en dan naar Melbourne. En ja, het is toch ver ze mannekes.: in totaal ben ik toch mooi 40u onderweg geweest van Zaventem naar hier. Het interessante is wel dat je eigenlijk constant gevoederd wordt op van die intercontinentale vluchten, daarom niet perse in chronologische volgorde. (As in:  avondeten – ontbijt – avondeten – lunch- ontbijt. )

De rugzak is dus nog even op zichzelf gaan rondtrekken, maar geen erg, alles wat ik echt nodig heb, heb ik bij.  Behalve kleren natuurlijk, en believe me, 40 uur oud zweet is not something you want to smell like. Gelukkig kon ik voor een zalige douche terecht bij mijn couchsurfmaatjes Monica en Nick, die in een geweldig houten huis wonen in koloniale stijl (te bekijken op google earth: 79 Market Street, Kensington, Melbourne) , en een badkamer hebben met zwart-witte tegeltjes en het mooiste bad op pootjes dat ik ooit gezien heb. Met bananenbomen en een kicker in de tuin. I like. Straks trek ik met die mannen even de stad in om wat aan sightseeing te doen. En een extra vreugdedansje.

PS: vanaf nu ben ik telefonisch enkel te bereiken op het nr 0061449096068