Hoewel ik op veel vlakken een onvoorstelbare luiaard ben *kuch huishouden*, heb ik voor vakanties geen zittend gat. Ik had me er nochtans wel op verheugd, daar niet van: gewoon eens een week gezellig thuis zitten met de feestdagen, lekker eten en drinken, en tussendoor Netflix raiden en mijn eerste boek van het jaar lezen (doel is 12 boeken in 2015!).

Maar toen was het Kerstdag. Er was cava en hapjes en Evi die vertelde dat het ’s anderendaags zou beginnen sneeuwen in de Vogezen. En dat ze zo ongeveer de laatste vrije kamer in La Bresse had gevonden… Twee seconden later hadden Nicky en ik onszelf uitgenodigd en gelukkig mocht dat.

Hallo very shortski!

img_9464

Foto: Evi Desender

IMG_9403

Foto: Evi Desender

  samen

img_9531

Foto: Evi Desender

IMG_9514

Ik was nog nooit in de Vogezen geweest, maar de timing kon niet beter. Tegen dat we zondagavond toekwamen in La Bresse lag er een dikke, kraakverse laag poedersneeuw te blinken. Hurray!

Toegegeven, ik ben geen echte die-hard skiër. Ik vind het zalig maar mijn techniek is…niet bepaald elegant te noemen. Ik blijf dan ook liever weg van zwarte of hobbelige pistes. Als ik moet kiezen tussen wintersport of een warme bestemming, ga ik altijd voor dat laatste. Een shortski is voor mij dus ideaal. En La Bresse was daar de perfecte bestemming voor. 5u rijden van Gent (zonder péage), genoeg pistes om 2 volle dagen mee zoet te zijn, een mooie bosrijke omgeving en charmante chaletjes. En met drie van mijn lievelingsmensen als compagnie, dat scheelt natuurlijk.

En betaalbaar, dat ook. Alles opgeteld was mijn geldbuidel achteraf €280 lichter. Dat is dus met benzine, ruitenwisservloeistof, logement, eten en drinken, skipas en ski’s. Could be worse!

Twee dagen in 8 puntjes

 • Het witte goud bleef uit de hemel vallen, maar van een echte sneeuwstorm bleven we gespaard. Gevolg: fantastische, fluffy pistes. Wel af en toe lang wachten aan de liften, tjah kerstvakantie natuurlijk.
 • De eerste lift naar boven en mijn skistok lag al ergens in de diepte. Want zo ben ik dan wel.
 • Den dezen zat om 7u al klaar op zijn bed.  Nicky is enthousiast
 • Hartjes voor skigebieden met bossen. Zeker vanop een sleepliftje zijn de stilte en het zicht overweldigend mooi.
 • Een skivakantie moet natuurlijk gepaard gaan met wat frolicken in de sneeuw. Behold, deze prachtige sneeuwengel:

  img_9473

  Foto: Evi Desender

En onze iets minder prachtige, 15 cm grote sneeuwman Stevie (juist ja, poedersneeuw).

           foto 2

 • Voor echte ganz geile après-ski moet je eerder in Oostenrijk zijn, maar gelukkig had ons hotelletje een bar met een goedgevulde drankenkast en schappelijke prijzen. (foto’s gecensureerd)
 • We hadden sterk uiteenlopende meningen over de regels van UNO.
 • Niemand brak een been.

THE END.