Ik moet mezelf een beetje dwingen om niet actief met Pinterest bezig te zijn. Ten eerste omdat ik sowieso al teveel tijd verspil op allerlei online platformen. Maar vooral omdat ik elke keer ik dat ik een rondje Pinterest doe, wel geïnspireerd maar vooral enorm geïntimideerd mijn laptop weer sluit. Wie zijn die bovennatuurlijke wezens die al die zotte DIY’s online gooien, en interieurs die uit VT Wonen weggelopen lijken?
Een paar uurtjes is het wel leuk. Ik pin en pin en…kijk nog wat naar mijn pins. Vanaf een bepaald punt begint die enorme verzameling terug te staren, en me met een misplaatst schuldgevoel op te zadelen. Want ik doé er niets mee, met al die pinspiratie.
Gaat er eigenlijk echt iemand met toiletrolletjes en houtlijm aan de slag, na het pinnen van al die knutselideetjes? En zo ja: wannéér? Wiens trouw ziet er écht uit zoals haar ‘I do’-Pinterest board? En wie pint niet alleen perfect gestylede gerechtjes, maar maakt die ook effectief eens klaar?

Vriendin Evelien vond dat duidelijk ook, en besloot daar iets aan te doen. Ze lanceerde een oproep op Facebook, met een link naar haar recepten-board op Pinterest met de welluidende naam “Omnomnom”.
“Kies een recept, en ik zal het voor u koken!” Het lijkt wel een spreuk uit de Bijbel.
Ik scrollde door de recepten, twijfelde nog even over de eggplant parmigiana, en ging uiteindelijk voor deze pin (klik voor recept):

http://www.cinnamonspiceandeverythingnice.com/butternut-squash-lasagna-parmesan-spinach-sauce/
Ik was niet de enige wiens keuze op deze groentelasagne gevallen was, want gisteren mochten Lies en ik onze voetjes onder tafel schuiven bij Evelien. In ware Pinterest-stijl maakte ik foto’s van het -heerlijke- eindresultaat. Geef toe dat het niet moet onderdoen voor de Pinterest-variant!

Pinterest Dinner

Terwijl de lasagne in de oven stond te broebelen, aperitiefden we alcoholvrij met een glas Sprite & Bitters.
Geïnspireerd op “Lemon, Lime & Bitters”, is dit een drankje dat je in Australië overal kan krijgen. Evelien tweakt het origineel een beetje  en mengt gewoon een paar druppels Agostino bitters door een glas Sprite. Geeft een mooi kleurtje en een bittere twist aan je drankje. Zelf zou ik er nog een scheut gin of wodka aan toevoegen, maar zonder is ook lekker.
Garneren met een krul limoen, een muntblaadje en tadaa! Sprite and bitters lente cocktail

Misschien wat uitleg over die ‘bitters’. Oorspronkelijk gebruikt als medicijn is dit al sinds jaar een dag een klassiek ingrediënt in cocktails dat een ‘bittertje’ toevoegt aan de smaak. Je hebt verschillende soorten, Evelien gebruikte Angostura bitters.Angostura bitters vintage retro Dat zit in een tabasco-achtig flesje dat je kan kopen in drank-speciaalzaken. Soms vind je het ook goed verstopt achteraan in een supermarkt-rek (het gerucht gaat de ronde dat het bij Carrefour verkrijgbaar is).
Er hangt een beetje een eighties vibe rond bitters, maar ze zijn nu weer zeer populair in de hippe cocktail-scene.
Nog één tip: proef niét puur van die bitters. Nomen est omen, u weze gewaarschuwd.

(Voor wie into meer fancy cocktails is trouwens: zeker deze cocktail mixology-blog van Niklas & Oskar eens checken! Ik krijg trouwens waarschijnlijk slaag om mijn gesimplificeerde uitleg over bitters.)

Eveliens idee van Pinterest Dinners heeft me wel geïnspireerd. De ideale manier om eens aan de slag te gaan met al die pinspiratie, en tegelijk met vrienden af te spreken. En ja, misschien best wat met je privacysettings prutsen voor je je oproep lanceert, of je loopt het risico de komende maanden voor vage kennissen te staan zwoegen in de keuken. Maar alles voor het experiment hé. 😉

Welk Pinterest-recept zou bij jullie wel eens op tafel mogen verschijnen?
Want ik probéér wel van Pinterest weg te blijven, maar dat lukt natuurlijk niet écht.