Aan eten en drinken geen gebrek in New York! Hier alvast een paar plekjes waar je sowieso goed zit. En één kapperszaak 😉

Geen tips uit een reisgids, die kunnen jullie gewoon ook zelf kopen (de gele NYBE gids is trouwens een aanrader voor adresjes! Minder voor wandelingen/kaarten). Gewoon een paar adresjes die we zelf getest en goedgekeurd hebben. Herinneringen zijn mogelijks gekleurd door geweldig gezelschap 🙂

  • Aunt Jake’s: de meeste restaurant in Mulberry Street (Little Italy) zijn hopeloos tacky en/of belachelijk duur. Maar hier aten we in een leuk decor superlekkere verse pasta voor $13 de man, met gratis kraantjeswater erbij. Soms kan het ook gewoon simpel zijn. En nog gezellig ook!

  • The Mulberry Project: speakeasy cocktailbar naast Aunt Jake’s, waar mijn portefeuille een avontuurtje beleefde. Behalve eerlijk zijn ze er ook goed in hun vak, dat kan mijn broer -cocktailadept van dienst- bevestigen.

  • Tompkins Square Bagels in de East Village. Ik vond bagels altijd een beetje overroepen maar sinds onze lunch hier ben ik verkocht. Dat warme, zachte, ziltige deeg; die chive cream cheese… omnomnom.

  • Stumptown Coffee Roasters vlakbij Washington Square Park in Greenwich Village: me aangeraden door een local, wiens broer een eigen koffiebar in Melbourne uitbaat. Heel mooie inrichting en lekkere koffie en lattes. Meer moet dat niet zijn ze.

Aan koffiebars trouwens geen gebrek in New York! Bedenk wel dat het dikwijls ‘to go’ is, en dat je dus zeker niet altijd kan zitten. Een beetje frustrerend als het regent/koud is/je voeten zeer doen van al dat wandelen. Nog proefondervindelijk ontdekt: een WC is verre van altijd voorhanden.


  • Devociòn in Williamsburg: channeling my inner hipster. Onwaarschijnlijk hippe koffiebar waar ik gerust een paar namiddagen onledig zou kunnen maken, zo met m’n Macbook enal. :p

  • Fellow Barber: barber shop op meerdere locaties, oa in SoHo. Hippe kerels zoals m’n broer laten hier hun haardos bijknippen door rasechte New Yorkers, al dan niet op leeftijd.
  • Mexicaans is altijd lekker. Wij aten op onze eerste avond ons buikje rond bij Lupe’s in SoHo. Gezellig druk en wat rommelig, maar zeker waar voor je geld. Lekkere tacos’s of burrito’s koop je bij één van de foodtrucks die je rond de middag tegenkomt in de straten.