Huidige locatie: Adelaide, South Australia. South Australia is al de vijfde Australische staat die ik aandoe trouwens, na Victoria, New South Wales, Queensland en Western Australia.

Er was mij verteld dat Adelaide een redelijk saaie stad was, maar dan toch alleszins niet in maart! Er zijn hier zeker 5 festivals tegelijk bezig, oa WOMADelaide, een muziekfestival a la Werchter, Fringe, een kunstenfestival a la Gentse Feesten, het Writers Festival, en het Street Theater Festival. Ik zou da nu niet bepaald saai willen noemen, de straten wemelen hier van het artsy volk en alle cafes hebben terrasjes buitengezet, overal spelen live bands en er hangt een geweldige vibe in de stad. k Weet nu niet of dat een simme zet is van de stad om alle troeven in een maand uit te spelen, waarschijnlijk is het hier de rest van het jaar pokkesaai 😀

De voorbije dagen heb ik dus voornamelijk op de Fringe doorgebracht in plaats van naar Ojos de Brujo te gaan kijken op WOMADelaide. Voor de prijs van een dagticket voor dat festival kan ik namelijk 5 shows zien op de Fringe, dus dat was snel beslist. Verschillende hilarische comedyshows gezien, een goed theaterstuk en enkele freak shows (niet lachen met de tweekoppige koe!). Het grootste deel van de shows gaat door in een park in de stad, waar overal lampionnetjes hangen, acrobaten vanuit de bomen naar beneden bengelen en Vooral…VOORAL…ze hebben er een Belgisch frietkraam met stoverijsaus!!!! STOVERIJSAUS!!!!!

Mmmmmmmmmm. Me likes Adelaide.