Aan de Nederkouter, schuins over de Wasbar, zit een (voor mij) nieuwe bar: Heads or Tails. Blijkbaar zit die daar al sinds half oktober, maar soms heb ik een beetje prut in mijn ogen. En ik passeer niet zo vaak aan de Nederkouter, dat ook.
De tagline op het raam trekt m’n aandacht:

– Bar x Shop x Music –

Niet alleen een bar dus, maar een soortement mashup concept store zoals die tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond schieten.

Engelse bulldog Igor doet een dutje

Heads or Tails foto

Foto van Heads or Tails FB-pagina

Heads or Tails Gent buitenaanzicht

Foto van Heads or Tails FB-pagina

Heads or Tails Nederkouter barzicht

Foto van Heads or Tails FB-pagina

De Shop uit de tagline blijkt een kledingwinkel voor het stoerdere volk onder ons. Sweaters, caps, sneakers, enfin, wat mensen die het kunnen weten ‘urban’ noemen. Of ‘streetwear’. (Een fashionblogger ga ik niet worden, dat is wel duidelijk.)

De Music is aan die stijl aangepast: lekker vette beats, hiphop, dat soort dingen, en DJs die in het weekend plaatjes komen draaien. In één van de sofa’s zitten een clubje hippe kerels en een Engelse bulldog de namiddag weg te chillen.
De warme chocomelk met toppings die op de menukaart zo prominent aanwezig is, steekt een beetje af tegen al dat testosteron. Gelukkig serveren ze ook wat heel wat biertjes. En die BOS ice teas die ik zo lekker vind.
Daarnaast staan op de kaart ook 5 soorten thee, 6 koffies (ook take away), en UITERAARD de obligate varianten gin. Zijn we in Gent of niet!

Ik installeer me aan één van de houten tafeltjes, in de hoek waar ik alles en iedereen in de gaten kan houden. (Eén van mijn eigenaardigheidjes: ik ben extréém kieskeurig op waar ik zit in een café of restaurant.)
Vanuit mijn hoekje heb ik een mooi overzicht op de bakstenen muur en de bar met de gezellige bolvormige hanglampen.
Leuk detail: aan de muur prijkt een schilderij met superhero’s die elk een urban hero-gezicht hebben gekregen. Denk: Snoopdog-Hulk, Tupac-Superman, enneuh eerlijk ken ik die drie andere figuren niet.

Heads or Tails Wonder Woman en tafeltjes

Foto van Heads or Tails FB-pagina

Die winkel moest er voor mij zelfs niet bij: I like it here.
Ik bestel nog een koffietje.
Wonderwoman kijkt goedkeurend toe.

PS: in de kelder blijkt ook een mixing studio te zitten, lees ik op de site! En er zijn DJ-lessen en alles! Enfin: paradise on earth voor lokale urban heroes.