Of eigenlijk T minus een paar uur, want morgenvroeg vertrekken we richting Zaventem voor een drieledige vliegreis richting Oeganda. Eerst een beetje gaan rondhangen op de luchthaven van Istanbul, en dan via Rwanda naar Entebbe, onze hub voor Kampala. Benieuwd naar die eerste twee dagen in de hoofdstad, die naar het schijnt enorm chaotisch is en toch vrij atypisch voor Afrika.

Naar goede gewoonte is het middernacht en ben ik aan het pre-holiday multitasken. Mijn rugzak is min of meer gepakt, ik stuurde net toch nog wat werkmails uit, en ik ben aan het speed readen om te beslissen welk boek mee mag en welk niet. Mijn hoofd zit vol checklists van dingen die ik zeker niet mag vergeten.
Maar we hebben een paspoort mee en verse onderbroekjes, dus veel kan er eigenlijk al niet mislopen. Ze hebben daar ook wel winkels zeker?

Hoewel we eerst dachten dat een groepsreis onvermijdelijk was, hebben we in Amagara Tours een reisorganisatie gevonden die ons een auto met gids bezorgt, en die de permits enzo geregeld heeft (hoop ik toch, want we hebben ze al betaald :p).
We reizen dus met ons drietjes: Nicky, Uw Dienaar, en de wildlife expert van dienst (als ik de mails van die mannen mag geloven zijn het daar allemaal experts met zotte game spotting skills).

Ik hoop op zebra’s, op boottochten en op een close encounter met zilverruggorilla’s. Op niet téveel regen. Op leuke ontmoetingen met locals. Ik kijk enorm uit naar 2,5 weken in de volle natuur, een beetje back to basics.

Back to basics wil ook zeggen: geen (of weinig) internet! Dat roaming in Oeganda €16/MB kost heeft daar misschien ook iets mee te maken. Dat wordt dus cold turkey afkicken van m’n smartphoneverslaving.
Een verslag volgt achteraf op deze blog, maar tot dan zullen de enige updates via Instagram zijn, als er dan toch ergens wifi is. Je kan me volgen via @eklijr!

Dan rest me nog enkel even te crowdsourcen voor een reis-hashtag! Iemand suggesties?
(#oegandafalgan hou ik alvast achter de hand voor de ochtend nadat we dit uitgetest hebben:)

Oeganda gin

30 mei zijn we terug.
Adventure starts now!