Een Whatsappje van mijn nicht daarnet:

toegekomen in Saint-Cannat

Zwembad Saint-Cannat

Dat is heuglijk nieuws, want dat wil zeggen dat wij daar bijna ook zijn. Dit weekend is er namelijk feest bij mijn tante. En die woont in de Provence. Ik kijk er zò enorm naar uit!

Mijn mama en bonnemaman zitten as we speak op de TGV naar Aix-en-Provence (of zijn ze al toegekomen? Mama?) en een deel van de familie zat er dus al. Net een film met Juliette Binoche.
Ik tel nog even af. Morgen deze tijd nemen we zelf de trein en kuisen we hier onze schup af voor een weekje douce France.

Op de planning?
Feesten. Luieren aan het zwembad. Boeken lezen. Siësta’s in de schaduw. Wandelen en kajakken. In tenten slapen met de nichtjes en neef, en luisteren naar de krekels. Van pastis nippen in mooie Franse glazen. Le quatorze juillet vieren (er is een petanquewedstrijd in de plaatselijke Boulodrome! :)). En vooral: quality time met de familie.

Dat van die pastis is trouwens gelogen, ik lust geen anijs.

Et vous? Wat hoort voor jullie zéker bij een weekje Provence?