Dag lieve lezers!
Als het hier wat stil is de laatste tijd, is dat omdat ik momenteel meer bezig ben met genieten van het weer en alle fijne activiteiten die daarmee gepaard gaan. Wil dat zeggen dat het kalm is aan het Vree Ver Weg-front? Hoegenaamd niet! De planning voor deze zomer zit al goed vol!

usa banner

Big Apple

Nog één nachtje slapen en ik stap op de vlieger naar New York. Jahaaa! Dat wil zeggen dat ik onder de douche éxtra luid de liedjes zing waarin het met lange uithalen van “New Yoooork” gaat.  En misschien niet eens alleen onder de douche!

Omdat wij Brackes de max zijn, ga ik dit keer op reis met mijn broer en papa. We reisden eerder al eens met ons drieën naar Istanbul, en dat was een zeer geslaagde trip. Nu gaan we dus voor de overtreffende trap!

We zijn alvast voorbereid:

BENY reisgids

Omdat ik makkelijk verdwaal in téveel tips van téveel reisgidsen, heb ik me dit keer voorgenomen om het te houden bij één gids. Uitverkorene is het gele BENY, omdat er heel diverse wandelingen instaan en massa’s tips van zowel de must sees als de hippe cafeetjes en verborgen pakjes waar ik absoluut wil geweest zijn. Ik vermoed dat New York zoveel te bieden heeft dat we vanzelf geweldige dingen gaan tegenkomen, maar zo hebben we toch een algemene leidraad.

inpaklijst new york

Ik ben zo iemand die de avond voor vertrek nog dingen in een handwasje moet steken en er om 2u ’s nachts nog aan denkt dat een GSM-lader op reis ook wel handig zou zijn. Een inpaklijst bestaat dus normaalgezien enkel in mijn hoofd, maar ik ben nog nooit iets essentieels vergeten. En dan nog, ze hebben daar ook winkels hé. Zolang je wat kleren en je documenten meehebt, kan er al bijna niks mislopen. Maar voor het algemeen welzijn van het reisgezelschap heb ik toch eens een lijstje neergetypt. Mooi hé?  🙂

reisdagboek new yorkMag natuurlijk nooit ontbreken: een blanco reisdagboekje. Al betwijfel ik dat er veel tijd zal zijn om dat bij te houden, maar dan kan ik er toch entreeticketjes enzo in plakken hé 🙂 Ik moet nog kiezen uit twee bovenstaande exemplaren, die ik allebei kocht op citytrip in Lissabon met mama, twee jaar geleden. Links of rechts?

Ook al in de sjakos: tickets voor een Yankee game. Mijn eerste baseballmatch en we zitten helemaal bovenaan en gaan dus waarschijnlijk de bal met moeite zien maar dat geeft niet want ik snap dat spel toch niet! ’t Zal vooral voor de sfeer zijn.

Misschien in de sjakos: Broadwaytickets. JAAAAAH MUSICALS!!! Nog niet helemaal in de sjakos wegens pokkeduur en aan het overwegen om ter plaatse bij TKTS tickets voor diezelfde dag te kopen. Iemand ervaring mee?

kroatie banner

Binnenland van Kroatië

In juni neem ik een weekje vakantie om naar het groene hart van Kroatië te gaan. Via mijn werk kan ik mee op een studiereis die georganiseerd wordt door de toeristische dienst daar. Ik reisde tot nu toe enkel langs de Kroatische kust, dus ik ben heel benieuwd! Op het programma staan onder andere een kanotocht en fietstocht door de Karlovac regio… en ook veel meetings met tourism boards, maar dat hoort erbij natuurlijk 🙂

duitsland banner

Weekendje Hamburg

In juli gaan vriendin Tine en ik een weekendje Hamburg onveilig maken. Voor mij de eerste keer, zij is er al een paar keer geweest. We kunnen logeren bij een vriendin ter plaatse, dus dat wordt dikke fun, ik kijk er enorm naar uit!

israel banner

‘t-Is-eens-iets-anders citytrip: Tel Aviv

Als kers op de taart boekten mijn bestie Evi en ik vorig weekend een reisje naar Tel Aviv. Dat konden we enkel doen omdat onze top (ex-)collega’s bij Wijs ons een genereuze Connections-bon cadeau gedaan hadden voor onze verjaardagen. Naar Israel vliegen doe je niet voor 100€ dus dankzij hun zalige cadeau moesten we niet al teveel opleggen. Bij deze nog eens een superdikke merci aan al de lieverds die bijgedragen hebben!

Begin september zetten we dus voet aan land in het beloofde land. Ik heb mezelf al beloofd om ver weg te blijven van alle mogelijke politieke en religieuze discussies, want dat is me tijdens eerdere gesprekken met Israëlische reizigers slecht bevallen. Sommige mensen in mijn omgeving zijn bezorgd want Israël, is dat eigenlijk geen land in oorlog? En ja, het voelt wat vreemd om naar een land te reizen dat politiek zo controversieel is, en waar ik zo dicht bij zoveel menselijke miserie zal zitten. Ik ben daar zeker niet blind voor. We zullen zien wat het geeft!

Ons hostel is alvast geboekt (met rooftop ontbijt!). Let the hummus come to me!

Tips voor één van bovenstaande bestemmingen zijn uiteraard meer dan welkom!!