Een tijd geleden liet Katrien een ballonnetje op. Waren er mensen die haar blog lazen en die samen eens gezellig wouden kletsen bij een stukske taart? Aber natürlich, en zo was de #twaartup snel een feit. Katrien wist te regelen dat we met 8 madammen de bar van het Backstay hostel hier in Gent mochten inpalmen én dat we onze eigen taart mochten meebrengen. Eén stap in het gerenoveerde gebouw en ik was op slag verliefd.

Vroeger kwam ik redelijk vaak in wat toen nog ‘den Backstage’ was, voor toneel en pintjes. Sinds juni vorig jaar is het voormalig kantoorgebouw van Dagblad Vooruit een prachtig hostel. Van het soort dat je je afvraagt waarom iemand ooit in een onpersoonlijk hotel zou willen logeren als er zulke hostels bestaan. Het Backstay hostel is erin geslaagd om de oude infrastructuur perfect te combineren met de noden van de moderne backpacker, een zeer geslaagd huwelijk. Het Vooruitverleden van het pand duikt overal op in kleine details: oude posters, de slaapzalen die elk genoemd zijn naar een wereldkrant, de bar die volledig beplakt is met houten zetletters uit een drukkerij,…

Maar misschien nog het bijzonderste is de zogenaamde blogroom. De smalle, hoge ruimte is ingericht met een prachtig oud bureau met computer,een stoel en een een handvol karaktervolle typmachines. Mensen -reizigers én locals- met verhalen in de vingers worden aangemoedigd om hier hun inspiratie de vrije loop te laten, en hun hersenspinsels op papier (of online) te zetten.  Mensen als Louis Paul Boon gingen je voor: dat moét ofwel voor goddelijke inspiratie zorgen – of een starstruck writers block 😉 Aan de muur hangen kleine briefjes met getypte boodschappen van eerdere bezoekers. Liefdesgedichtjes in vreemde talen, naast onnozele kattenbelletjes en inspirerende quotes. You gotta love it. Een staycation is voor mij nog nooit een optie geweest maar oh, wat zou ik hier graag eens een nachtje slapen!

Ook de bar is geweldig leuk ingericht, dus de smartphones en de meer professionele Kodakken hadden hun werk. Really, ik wil daar wonen. Ik heb de indruk dat Gent er alleen maar prachtige hostels op nahoudt, gelukzakken zij die hier als backpacker neerstrijken! ’t Was een zeer fijne namiddag is een fantastisch kader en in fijn gezelschap, en dat ondanks mijn kater 😉 En lekkere taart uiteraard, waarvoor dank aan Kelly en Sofie. Een dikke merci ook aan Liesbeth, Ines, Romina, Britta voor de wijze babbels, jullie enthousasme en niet te vergeten de info over brandverzekeringen 😉