food farm fiesta logoNog het hele weekend in Gent, aan de Tondeliersite: Food Farm Fiësta.
Net als Barrio Cantina een tijdje terug dus foodtrucks galore. Op de site las ik:

Proef proof.

en

Getemperde porties aan getemperde prijzen.
U eet ongegeneerd van meerdere walletjes.

Leuk geschreven teksten en de belofte van lekker eten, meer heb ik niet nodig, dus gingen wij er vrijdagavond ons avondeten zoeken.
We waren aangenaam verrast hoe leuk de site aangekleed was. Op zich een kale hangar, maar nu opgeleukt met gigantische lampenkappen aan het plafond, gezellige verlichting en groepjes knusse bommazetels tussen de standaard klaptafeltjes en -stoelen. Elk kraam had ook duidelijk veel moeite gestoken in aankleding.

De Gentse touch was aanwezig in de vorm van Bué The Warrior streetart, die zich duidelijk met zijn spuitbussen had uitgeleefd op de muren aan de ingang.

 

 

Maar waar het eigenlijk om draait is het eten natuurlijk. En daar was ik toch licht teleurgesteld in het aanbod. Wie al eens op een Londense of Amerikaanse food markt heeft rondgelopen, mist toch een exotische touch.
Klinkt enorm omhooggevallen, maar het zou toch tof zijn moest een food fiësta meer zijn dan het typische Belgische lunchaanbod, verpakt in een foodtruck-sausje? Waarom de gepimpte hamburger-, quiche- en hotdogkramen niet aanvullen met Mexicaanse fare, Aziatische noedels of dumplings en Indische curries? De intenties zijn er, maar blijft dikwijls steken bij veilige keuzes. De Indy Truck bijvoorbeeld serveert wel een lekkere rode Thaise curry, maar gaat niet de extra mile. Doodzonde dat de aangekondigde Indische curries niet te bespeuren zijn. To be fair, bij Sushi Mi! hadden ze bijvoorbeeld ook heerlijke Tom Kha Kai (ofte Thaise kippensoep), en sushi.

Maar dan nog was het aanbod op Barrio Cantina een stuk gedurfder. Ik at er een heerlijke Indische wrap. En op het KERK Foodfestival in maart heb ik enorm genoten van de Indonesische kipsatés en de pittige Surinaamse rotirol.
Maar ik wacht nog altijd op het eerste burritokraam (naar het schijnt zal er één staan op de volgende Barrio Cantina, vanaf 14 mei aan de Korenmarkt! Helaas -alléja- zitten we dan al in Oeganda).

Dat gezegd zijnde, hebben we wel lekker gegeten op het Food Farm Fiësta! Ik proefde van de rode curry bij Sushi Mi!, van de fish & chips bij Very Food en van de Duckburger met pittige maroilleskaas van vzw Kooj. En een stukje ‘Berloumi’, een artisanaal gemaakte haloumi die me zo goed smaakte dat ik een heel stuk kocht om thuis op te smikkelen.
Het gerucht gaat dat de kasserolburger van Kasserol er ook mag zijn.
De taco’s (of liever wraps, want taco’s zijn eigenlijk hard) van Monba proefde ik eerder al, dus daar kan ik ook voor vouchen 😉

Allemaal zeer te smaken, maar duur voor vrij kleine porties. Die ‘getemperde prijzen’, daar valt dus over te discussiëren. Dat zal het hipster-effect zijn dat de prijzen zo de hoogte in jaagt zeker?

Van hipsters gesproken. De lifestylemagazines mogen al eens aankondigen dat gin&tonic op zijn retour is, maar op Food Farm Fiësta kan de GT-liefhebber alleszins zijn hartje ophalen! Een enorm aanbod in een zeer mooi aangeklede bar, maar je ben wel €10 kwijt voor de goedkoopste combo.
Volgens diezelfde lifestylemagazines is whisky de nieuwe gin&tonic, dus was er ook een whisky-lounge present. Dat uittesten laat ik aan mijn whiskyminnende collega’s over 😉 (Ja Per, ik heb het over jou!)

All in all dus een gezellige avond, met lekker eten, maar in mijn klassement van food truck happenings komt Food Farm Fiësta toch onder Barrio Cantina en hetKERK Foodfestival te staan.
Vandaag kan je nog tot 22u op de Tondeliersite een hapje gaan eten, en ook volgend weekend (30 april – 3 mei) staan de foodtrucks er.
Wie de smaak te pakken heeft wordt in mei verwend in Gent. Zet de volgende evenementen alvast in je agenda:

13- 17 mei: Barrio Cantina Food Truck Festival op de Korenmarkt
13-17 mei: Gent Smaakt, food court onder de Stadshal
28-31 mei: Foodfestival in KERK Gent